Bima Bima
Bima
Bima
Bima
19 ноември 2019 Bima   Български Български English English
Bima  
Bima
Начало Връзки КариериПресцентър Контакти 
Bima
 
Вход за членове:
Регистрация Забравена парола? Вход

Защо да членувате в БИМА
За EFFAS

За Асоциацията

BimaБИМА – за нас
BimaНашите цели и възгледи
BimaЧленове

Комисии

BimaИнвестиции
BimaЕтика
BimaВръзки с институции
BimaУстойчиво корпоративно развитие

Статии

BimaПредставяне на КИС за 2011 година
Представяне на КИС за 2011 година
BimaПредставяне на КИС за 2010 година
BimaПредставяне на БИМА в декемврийския брой на OVFA
Представяне на БИМА в декемврийския брой на OVFA
BimaСтатия във вестник Дневник от 30.08.2010 г.

ESG устойчиво развитие

BimaКакво представлява ESG?
BimaКорпоративна отговорност

EFFAS Summer School

BimaЛятно училище на EFFAS 2015
Лятно училище на EFFAS 2015
 

EFFAS

Bima

Европейската Федерация на Сдруженията на Финансовите Аналитици (EFFAS) е паневропейската структура на национални сдружения, обединяваща водещи експерти от всички Европейски финансови пазари, както и от редица инвестиционни банки и небанкови институции..

EFFAS притежава двустепенна организационна структура – Общо събрание на членовете и Изпълнителен Управителен Съвет (ЕМС).

Общото събрание се състои от упълномощени представители на членуващите национални общества и е върховен орган на Сдружението. ЕМС комитетът, на свой ред е отговорен за изпълнение на ежедневните действия по работа и управление на Организацията, както и за подкрепата на Председателя на EFFAS в процеса на изшъряшане на управленската му работа.

Секретариатът на EFFAS отговаря за административните въпроси на Организация и се намира във Франкфурт.


Глобална мрежа
     
Като член на Асоциацията от Сертифицираните Международни Анализатори (ACIIA®) EFFAS обучава и сертифицира, професионалисти, за CIIA® сертификата, както и за CEFA сертификата (Сертифициран Европейски Финансов Анализатор).

ACIIA® е професионално сдружение на повече от 55 000 инвестиционни професионалисти от целия свят.


EFFAS: Европейска инвестиционна общност

EFFAS, Европейската Федерация на Сдруженията на Финансовите Аналитици , е създадена през 1962 г. като професионално обединение на сдружения на инвестиционни професионалисти в Европа.

Днес Федерацията е обединяваща организация, която включва в себе си 26 организации-членки, представляващи повече от 16 000 инвестиционни професионалисти.


Комуникационна платформа

EFFAS предоставя паневропейска платформа на регионални и държавни общества, насочена към насърчаване на комуникацията и изграждането на мрежа за обмен на знания и практики между инвестиционни професионалисти в цяла Европа.

Федерацията представлява интересите на гилдията в Европа и еавторитетен партньор за политици и представители на Европейските законодателните органи във всички професионални и практически области на финансите – професионална етика,  стандарти и квалификации в инвестиционното проучване, дейности по управление на портфейла, инвестиционни консултации и т.н.

EFFAS е силен партньор в постигането на интегриран европейски финансов пазар.


Обучение и квалификация

EFFAS подпомага развитието и разпространението на международни професионални стандарти, за да допринесе към високо ниво на работа в професионалната практика на инвестиционните специалисти. Като един от основателите на световната асоциация за обучение ACIIA®, EFFAS успешно стартира обучение към CIIA® сертификата в Европа. Сертификатът CIIA® осигурява квалификация, съобразена със специфичните местни  особености и практики, които съчетава със знания и техники от световен мащаб.

Предоставяне на възможно най-доброто обучение винаги е било основен приоритет в EFFAS. В крайна сметка, само професионални квалификационни курсове подкрепени от продължаващо обучение на всички експерти на капиталовия пазар може да гарантира наистина професионален съвет и качествени услуги за защита на потребителите, а също и прозрачен пазар.

 
Търси

Новини и събития

Новини и събития
Предстоящи събития
Новини

Сертификати

EFFAS
EFFAS
CIIA®
CIIA®

UN PRI

UN PRI
UN PRI

Документи

Методология
ACIIA Брошура 2010
EFFAS Бюлетин Декември 2010
Етичен кодекс
Устав
Молба за членство

Спонсори

ПФБК
Експат Капитал
Деново
Bima
 
  WebDesignBG Bulgarian Investment Managers Association. A member of EFFAS. All right reserved