Bima Bima
Bima
Bima
Bima
21 октомври 2019 Bima   Български Български English English
Bima  
Bima
Начало Връзки КариериПресцентър Контакти 
Bima
 
Вход за членове:
Регистрация Забравена парола? Вход

Защо да членувате в БИМА
За EFFAS

За Асоциацията

BimaБИМА – за нас
BimaНашите цели и възгледи
BimaЧленове

Комисии

BimaИнвестиции
BimaЕтика
BimaВръзки с институции
BimaУстойчиво корпоративно развитие

Статии

BimaПредставяне на КИС за 2011 година
Представяне на КИС за 2011 година
BimaПредставяне на КИС за 2010 година
BimaПредставяне на БИМА в декемврийския брой на OVFA
Представяне на БИМА в декемврийския брой на OVFA
BimaСтатия във вестник Дневник от 30.08.2010 г.

ESG устойчиво развитие

BimaКакво представлява ESG?
BimaКорпоративна отговорност

EFFAS Summer School

BimaЛятно училище на EFFAS 2015
Лятно училище на EFFAS 2015
 

Етичен кодекс

БИМА е създадена и действа с цел установяване на основа от общи стандарти на технически и етични практики и знания, приложими в условията на една все по-силно глобализирана инвестиционна среда. Нашата цел е да работим за улесняване на обмена на информация и знания между инвестиционни анализатори в България, Европа и Света.

Философията, която стои зад БИМА е факта, че инвестиционните техники, ползвани от анализаторите в различните страни, в частност в България и региона, се охарактеризират от различия в културата, пазарните практики и законови разпоредби, които трябва да бъдат познавани и следвани от участниците на пазара. Чрез нашата програма на поведение, се стремим да насърчим внедряването и прилагането в ежедневната практика на високи професионални и етични стандарти, с което да се гарантира тясно сътрудничество и мобилност на инвестиционни анализатори между различните пазари, пазарни участници и държави.

Ние, в БИМА считаме, че професионалната компетентност и високият морал са двата основни стълба поддържащи съвременната инвестиционна и аналитична дейност в световен мащаб. БИМА поставя ударение над изискването за независимост на анализаторите от всеки външен натиск, който може да затрудни работата им, или да постави под съмнение тяхната обективност и безпристрастност. Нашата политика на зачитане на културните и регулаторни аспекти, действащи в България, помага на членовете ни – анализатори и мениджъри, да разбират по-добре местните фактори, които биха могли да повлияят върху вземане на инвестиционно решение и така ограничава риска тези решения да бъдат взети на базата на грешна или неправилна оценка или становище. Основните принципи, залегнали в устава на БИМА, гарантират работа на Асоциацията в посока на популяризиране и насърчаване, както сред своите членове, така и сред цялата инвестиционна гилдия, не само на постоянен обмен на знания и опит между Асоциацията и сродни асоциации в чужбина, но също така и установяване на техническите и етични практики, приети в различни страни, като по този начин постигаме конвергенция спрямо най-добрите пазарно установени практики. В този контекст, БИМА има установени принципи на етично поведение – Етичен кодекс, които включват прием и реално приложение на най-добрите световни практики в сектора.

Download

 
Търси

Новини и събития

Новини и събития
Предстоящи събития
Новини

Сертификати

EFFAS
EFFAS
CIIA®
CIIA®

UN PRI

UN PRI
UN PRI

Документи

Методология
ACIIA Брошура 2010
EFFAS Бюлетин Декември 2010
Етичен кодекс
Устав
Молба за членство

Спонсори

ПФБК
Експат Капитал
Деново
Bima
 
  WebDesignBG Bulgarian Investment Managers Association. A member of EFFAS. All right reserved